energiatakarékos laptophasználat - akkumulátor élettartam - laptop üzemidő - szerviz budapest

laptopok

A nagy kérdés: macOS vagy Windows?

2021. december 01. - seoprcikk

Az alábbi cikkben igyekszünk megválaszolni a nagy kérdést, hogy macOs, vagy Windows operációs rendszer érdemes-e választanunk - és mi a különbség közöttük.

lapotopakkumulator.jpg

Az egyik legnagyobb vita a világban, ami még mindig tart, hogy vajon a macOS vagy a Windows a jobb döntés. Biztos választ sajnos nem tudunk adni erre a kérdésre, hiszen a nagy kérdésre, hogy  macOS vagy Windows-e a jobb választás, teljesen egyéni döntés, amit saját magunknak kell meghozni, de mindezek előtt a legjobb, ha közelebbről megismerjük a két márkát.

Megbízhatóság

Csakúgy, mint minden márka és termék esetében is, a megbízhatóság az egyik legfontosabb döntő tényező egy új készülék vásárlásakor. A legrosszabb esetben is a minimum elvárásunk, hogy megvásárolt készülékünk, legalább a garancia idejéig megfelelően funkcionáljon. Semmiképp sem jó az, ha a garancia idején belül már olyan problémák jelennek meg készülékünkben, amik kihatnak az alap funkciókra is.

Megbízhatóság terén verhetetlenek az Apple termékei,  legyen szó szoftverről vagy hardverről. Egy Windows-zal ellentétben összességében sokkal megbízhatóbbnak számítanak a Macintosh- ok, így ha számunkra ez a legfontosabb szempont, akkor mindenképp jó döntést egy ilyen szoftverű készülék mellett döntenünk, hiszen csalódni biztos nem fogunk bennünk ezen a területen.

Biztonság

A biztonság, legfőképpen a szoftveres biztonság az, amire napjainkban egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk, ami azért fontos mivel eszközeink jelszavainkon túl bankkártyáink információt is tárolhatják, amit valószínűleg egy pár internetes fizetés által sokan megadtak, elmentettek már. Legyen itt szó bankkártyánknak az adatairól vagy esetleg a személyes Pay Palunkról, ezek információi mind kideríthetőek az adatainkból. Ezek miatt is nagyon fontos az, hogy milyen készülékre is bízzuk majd ezt a feladatot a későbbiekben. Sokan gondolják tévesen azt, hogy az Apple készülékekről sokkal kisebb mértékben vannak kitéve a kémprogramoknak valamint vírusoknak, mint a Windows-os társaik, ami nem teljesen igaz, bár mégis egyetérthetünk azzal, hogy  a Windows eszközökre több károsabb program is vadászhat, mivel sokkal elterjedtebb és elérhetőbb több ember számára is a szoftver. Mint a két rendszer esetében elmondhatjuk, hogy megbízhatóak, ám ha mégis a maximális biztonság a célunk talán számunkra egy Macintosh lesz a jó választás.

Ár

Mint láthatjuk mind megbízhatóság valamint biztonság területén is kicsivel jobban szerepelnek az Apple készülékek, ám ez a luxus sokkal nagyobb árral is jár, aminek megfizetése nem feltétlenül mindenki számára éri meg az árát. A Windows készülékék sokkal elterjedtebbek lettek, valószínűleg árukból kifolyólag is. Például egy Sony készülék meghibásodása esetében sokkal megfizethetőbbnek bizonyul egy laptop akkumulátor Sony márkától, mint egy Apple.

Melyik a jobb?

Sajnos lehetetlen volna arra a kérdésre választ adnunk, hogy a Mac vagy a Windows-e a jobb döntés, hiszen ennek eldöntése teljesen egyénfüggő. Mindenkinek magának kell eldönteni azt, hogy igényeihez és használatához igazodva számára melyik készülék a jobb döntés.

Összegezve

A két operációs rendszer között jelentősebb különbségek is fellelhetőek, így a döntést, hogy melyiket válasszuk magunkban kell meghoznunk, ahhoz igazodva, hogy mennyire fontos számunkra a biztonság, megbízhatóság valamint az ár.

 


 

olcso-laptopok.jpg

* hirdetés *

olcsó használt laptopok webáruháza | használt notebook vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopok.blog.hu/api/trackback/id/tr7416770480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása