energiatakarékos laptophasználat - akkumulátor élettartam - laptop üzemidő - szerviz budapest

laptopok

Laptop választás Home Office munkára

2022. május 25. - seoprcikk

laptop-home-office.jpg

Honnan ismerheted fel a jó laptopot? Valójában mire van szükséged otthoni munkavégzéshez? Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni. Mert egy jó notebook nem feltétlenül csak rendkívül erős, hanem tökéletesen passzol is a kívánt feladat teljesítésére. Ha grafikus, tervező, programozó, filmes szaki vagy, vásárolj erős üzleti gépet. Ha csak szövegekkel kell dolgoznod vagy könyvelői munkát végzel, beérheted szerényebb készülékkel.

Notebook otthoni munkához Covid-járvány idején 

Kedvenc szakmai blogodban olvashatod, hogy a home office munka a pandémiás időszakban egy teljesen új formáját mutatta meg. Több cégnél megtartották ezt a rendszert a korlátozások feloldását követően is. Nem meglepő, hogy ezzel párhuzamosan a laptopokra is megnőtt a kereslet, de mindig ott lebeg a szemünk előtt a nagy kérdés, hogy

milyen laptopot érdemes kiválasztanunk home office munkára?

Koronavírus-járvány idején ceppet sem mindegy, hogy a munkaeszközödk mennyire stabil és az sem, hogy milyen mértékben segíti az otthoni munkavégzést. Mert hát ugye: a minőség és megbízhatóság mindenek felett.

Régen rossz, ha géped könnyen meghibásodik, ha lassú és lefagy. Az adatvesztés réméről nem is beszélve. Tehát abban az esetben, ha a laptopot ottthoni munkára használjuk, fokozottan fontos, hogy minőségi készüléket vásárolj magadnak, hiszen nem tudhatod, mikor szabadulsz ki otthonodból és hogy meghibásodás esetén meddig kell várnod, mire újra visszakapod a szervizből munkagépedet.

Teljesen más jelentőséget kap az eszköz, amikor a munkánkról van szó, ezért nagyon megfontoltan kell választanunk és törekednünk kell rá, hogy olyan gép kerüljön kiválasztásra, amelyik bírja a folyamatos terhelést. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen is az, amikor egy fontos munka közben kell nélkülöznünk az egyetlen munkaeszközt. Egyszerűen nem éri meg a kockázatot egy gyengébb minőségű, de olcsóbb laptop.

Milyen az otthoni online munka jellege?

Legyen benne SSD-meghajtó és elegendő memóriamodul

Döntő kérdés, hogy programozásra, tervezésre vagy általános irodai munkára szeretnénk a kiválasztott eszközt használni. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy általában az erőforrás tekintetében sem baj, ha egy kicsit túlkalkulálunk azért, hogy minél hosszabb ideig tudjuk használni a készüléket problémamentesen.

Szövegszerkesztéshez, általános irodai használatra nem kell külön figyelmet szentelned a videokártyák szuper teljesítményére, és nem szükséges az sem, hogy a legmodernebb processzorral legyen felszerelve az eszköz. De hogy jól haladj a munkáddal, fontos az, hogy gyors legyen mobil PC-d, azaz megfelelő mennyiségű memória és gyors SSD álljon rendelkezésre. Főleg, ha összetettebb feladatokkal - táblázatkezelés, könyvtördelés, képszerkesztés - kellene számolnod.

Üzemeltetés, karbantartás, tisztán tartás

Notebookunknál az általános karbantartás ugyanúgy, ahogy az autónk esetében, elengedhetetlen. Fokozottan igaz ez a home office-ban használt eszközökre, hiszen a laptopok emelt terheléssel küzdenek meg nap mint nap. Szükség van a portalanításra és néha bizony a processzor újrapasztázása is. Ha ezt a két műveletet nem mulasztjuk el, akkor biztosak lehetünk benne, hogy máris nagyon sokat tettünk a laptop munkaminőségének megtartásáért. Sok kellemetlenségtől meg tudjuk kímélni magunkat, ha vesszük a fáradtságot és elvisszük néha a laptopunkat egy szakszerű szervizi karbantartásra

Márkaválasztás. Középkategórás vagy jobb gépet vegyünk?  

Elsősorban azért érdemes az üzleti laptopok világából kiválasztanunk a tökéletes munkaállomást, mert ezeknél a mobil számítógépeknél hosszútávra terveznek a gyártási folyamat során. Mind az anyaghasználat, mind az erőforrás szempontjából magasabb szintet képviselnek, mint a középkategóriás eszközök. 

Márka tekintetében mind az Asus, Dell, HP,  Lenovo kiváló alternatívákat kínál. Ezeknél a gyártóknál biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk mellé. Tény azonban, hogy ezek a laptopok lényegesen drágábbak is a középkategóriás verzióknál. Azért talán Apple presztízsmodellekre mégse költsünk egy vagyont

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopok.blog.hu/api/trackback/id/tr118033722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása