energiatakarékos laptophasználat - akkumulátor élettartam - laptop üzemidő - szerviz budapest

laptopok

Megbízható, olcsó használt laptopok webáruházból

2023. április 08. - seoprcikk

megbizhato-hasznalt-laptop.jpg

Korábbi évek tapasztalata alapján 2023-ban is hálás feladat használt laptop vásárlására. Olcsó, felújított notebook sok webáruház kínálatában szerepel. Áruk alacsonyabb, mint az analóg új számítógépeké a szaküzletekben, ugyanakkor amelyek teljesítményük megközelítőleg hasonló. 

Milyen használt laptopot vásárolhat 2023-ban?

Egy laptop kiválasztásakor a potenciális vásárló nemcsak a készülék jellemzőire, hanem a vásárlás helyére is figyel. Mivel a mobil PC meglehetősen drága eszköz, sokan a támogatott hardverek másodlagos piacához fordulnak. Ám eközben fontos figyelembe venni a processzor teljesítményét és a videokártya teljesítményét, mivel ezeket az alkatrészeket nehezebb jobbra cserélni.

Nem árt a használt notebook vásárlása előtt stressz- és teljesítménytesztet végezni, hogy helyesen értékelhessük a termék állapotát. Néhány modell, amely számításba jöhet, ha megbízható, de olcsó használt laptopot keresünk - lehetőleg garanciával.

Lenovo Ideapad L340-15IRH Gaming

Ez egy olcsó, még a márkaboltokban is kapható 2019-es laptop, viszonylag vékony, szigorú tokban, amely meglehetősen produktív hardvert tartalmaz. Intel Core i5-9300H vezérlővel és NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 3 GB memóriával. Aki nem játszik túl modern játékokkal, és hajlandó feláldozni a grafika szintjét vagy a másodpercenkénti képkockák számát (FPS), akkor ez elég lesz stabil videojátékokhoz, az irodai feladatokról nem is beszélve.

ASUS VivoBook 15 X512

Megbízhatóan működő eszköz 2023-ban is számos konfigurációval az Intel Core i3-tól a Core i7-ig vagy az AMD Ryzen 3-tól a Ryzen 7-ig, az Intel, az Nvidia és az AMD egyszerű grafikus kártyáinak mindenféle változatával.

Fő szempont azok számára, akik gyakran dolgoznak úton lévén, az autonómia. Nos, ez az eszköz a legjobb ebben. Legalább 8 órát tud teljesíteni szöveges munkamódban és 6 órát videó nézése közben.

Mi mehet tönkre és mi fejleszthető egy laptopban?


A laptoptulajdonosok hajlamosak megszokni készülékeiket, ezért nem akarják lecserélni őket, és gyakran elgondolkodnak régi laptopjaik frissítésén. Ám ha valami elromlik, akkor sokan elkezdenek új hordozható számítógép vásárlásán gondolkodni. Ez annak az elterjedt tévhitnek köszönhető, hogy a noteszgépek nem alkalmasak javításra vagy frissítésre. Egyes komponensek esetében ez valóban igaz, és a frissítés vagy javítás nehéz feladat, de általában e gyártmányokat lehet és kell is javítani, frissíteni, felújítani

Milyen alkatrészeket ajánlott cserélni és hol lehet ezeket beszerezni?


olcso-hasznalt-notebook.jpgGépünk teljesítményének növelése érdekében növelhető a RAM mennyisége, kapacitása, bővíthető a tárhely SSD telepítésével, megváltoztatható a kijelző felbontása stb. A lényeg az, hogy eközben ne feledkezzünk meg a jobb hűtésről, valamint az erősebb tápegységről és a nagyobb feszültségű akkumulátorról. Cserealkatrészek keresése elegendő egy kiegészítőkkel ellátott online áruházban szétnézni.

Adott esetben ez lehet ugyanaz a webáruház, ahol megbízható használt laptopot vásárolhatunk alacsony áron. A szervizben felújított termékekre az üzlet 1-2 garanciát vállal.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopok.blog.hu/api/trackback/id/tr5818097592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása