energiatakarékos laptophasználat - akkumulátor élettartam - laptop üzemidő - szerviz budapest

laptopok

Érdemes felújítani a laptop akksit?

2021. február 25. - seoprcikk
Manapság természetesen laptop akksik felújítására is lehetőség van, amennyiben úgy döntünk, hogy ezt a megoldást választjuk egy új tartozék vásárlása helyett.

laptopakkumulator

Manapság már egyáltalán nem ördögtől való dolog használtan beszerezni drágább műszaki termékeket. Amennyiben nincs lehetőségünk új laptopot vásárolni, vagy egy használtra beruházni, abban az esetben elgondolkodhatunk a laptop akksi felújításán. De vajon mit takar ez pontosan? Érdemes egyáltalán felújítani egy akkumulátort? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mit érdemes tudni a laptop akksikról?

 Mint minden elektronikai eszköz, amely a háztartásban fellelhető akkumulátorral működik, úgy a notebook is ezzel üzemel. Ezeket a kiegészítők meghatározott töltési ciklust bírnak el, amelyet bár nyújtani lehet, annak elhasználódását megakadályozni nem. Ahogy egyre közelebb jutunk a ciklusszám végéhez, úgy kezd el csökkenni az üzemidő.

Az akkumulátorok élettartama

Kevesen tudják, hogy a laptop akksik mennyit is bírnak valójában. A mai modern változatok nagyjából 300-400 töltési ciklusra vannak berendezkedve. A pontos adat függ annak típusától és kapacitásától egyaránt. Egy teljes töltési ciklus annyit takar, hogy miután teljesen lemerült az akksi, újra felöltöd majd ismét lemerül. Elmondható azonban, hogy egy komolyabb gép tartozéka tovább bírja majd, mint egy olcsóbb notebook akkumulátora.

Új akksi vagy felújított változat?

Az, hogy új akksit vásárolunk vagy a régit újítjuk fel, csak tőlünk függ. Van-e lehetőségünk költeni egy használatlan változatra, vagy kisebb költségvetésből kell megoldanunk a problémát.

Laptop akksik felújítása

Természetesen lehetőség van a laptop akksik felújítására is, ha úgy döntünk, hogy ezt a megoldást választjuk egy új laptop vagy tartozék vásárlása helyett. A különbség egy új és egy felújított akksi között, hogy utóbbinál nem kapsz egy új darabot, csak a cellák kerülnek kicserélésre. Ez a változat ugyanolyan értékű lesz, mint egy utángyártott vagy egy gyári akkumulátor. A különbség csak az árban van, hiszen itt nem kell az akku burkolatát és elektronikáját újra megvenni. A felújított akksiknak a garanciális ideje - megfelelő használat mellett - fél év is lehet.

Vajon házilag is megoldható a laptop akksik felújítása?

Természetesen igen, hiszen sokan vannak, akik házilag nekilátnak megjavítani szinte bármit. Az interneten szinte bármilyen információt megtalálunk, amely a laptop akksik felújításánál sincs másként. Ha azonban ezt a verziót választod, akkor érdemes jól körbejárnod a témát. Ha nem akarsz gondokba ütközni, jobban jársz, ha szakemberhez fordulsz.

Összegezve

Manapság egyre többen gondolkodnak el új notebook akksi vásárlásán. Azonban kevesen vannak tisztában azzal a lehetőséggel, hogy ezeket a tartozékokat akár fel is lehet újítani. Természetesen ennek a folyamatnak is megvannak az előnyei és a hátrányai, de összességében egy laptop akksi felújításával egy ugyanolyan értékű kiegészítőd lesz, mint egy utángyártott vagy egy gyári változat esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopok.blog.hu/api/trackback/id/tr9916438710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása