energiatakarékos laptophasználat - akkumulátor élettartam - laptop üzemidő - szerviz budapest

laptopok

Laptopok áramellátása hosszú üzemidőre

2019. november 02. - seoprcikk
- Hosszú akkumulátor üzemidő és élettartam -

Laptop tápellátás - megosztott áramellátás

hosszu-laptop-uzemido.jpgSzükséges lehet több laptop működtetése egyazon tápról. Ám nem minden hordozható számítógép igényli pontosan ugyanazt a működési (és töltési) feszültséget, így bármely áramellátó egységnek, melyet megosztani kívánsz több notebook közt, biztosítania kell a megfelelő teljesítményt (watt-értéket) a táskaszámítógépek biztonságos működtetéséhez, továbbá érdemes szem előtt tartani a hosszú laptop üzemidő és akkumulátor élettartam szempontjait is.

Hogy megtaláld a noteszgépeid számára megfelelő adaptert, ellenőrizd a laptop alsó oldalán feltüntetett bemeneti leírásokat, amelyek voltban és amperben szerepelnek. Szorozd meg ezt a két számot, hogy megkapjad a megfelelő teljesítményt wattban.

Például egy olyan laptopnak, mely 19 V-ot és 2,50 A-t igényel, legalább egy 50 W teljesítményű áramforrásra van szüksége. Bár használhatsz nagyobb teljesítményű adaptert, de nem használhatsz olyat, mely a szükségesnél kisebb teljesítmény leadására hivatott.

Tartsd zónában a laptop akkumulátort!

Régebben az akku-rmemóriának nevezett technológiai probléma miatt a nikkel-fémhidrid elemek elfelejtették teljes töltési kapacitásukat és alacsonyabb, majd még annál is alacsonyabb szinteken kezdtek tölteni. Ez a gond mára nem létezik a modern eljárással készült lítium-ion akkumulátoroknak köszönhetően, de az ál-szakmai ajánlásokkal ellentétben ezeket sem kell teljesen lemeríteni, majd újra full feltölteni – ez egy romboló gyakorlat, mely nem kedvez a laptop akkumulátor élettartalom meghosszabbításának, bár kérdéses, érdemes-e évente néhányszor teljesen lemeríteni a notebook aksit.

Csatlakoztasd és töltsd fel az akkut, amikor csak teheted, majd később ismételd meg. A modern akkutelepek nem igényelnek ennél sokkal többet – de helyesen teszed, ha a 25% - 85 % közötti zónában tartod.

Tartalomkereséshez Google-kulcsszavak: hosszú laptop üzemidő | notebook akkumulátor élettartam

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopok.blog.hu/api/trackback/id/tr1915283222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása